OV-chipkaart

De OV-Chipkaart, hét betaalmiddel op de Waterbus!

Reizen met de OV-chipkaart is landelijk inmiddels dé manier van reizen waarbij u met één kaart voor al het openbaar vervoer in heel Nederland terecht kunt. Het is een elektronisch vervoerbewijs met hetzelfde formaat als uw bankpas. Op de OV-chipkaart kunt u saldo, een bedrag in euro’s, of een reisproduct zoals een voordeelkaart laden. Zodra u in- en uitcheckt wordt uw ritprijs automatisch berekend.

 

Op elke Waterbus is een OV-Chipkaart oplaadpunt beschikbaar. Hier kunt u uw saldo opwaarderen, uw ov-chip producten ophalen en uw saldo checken. Let op! Er geldt echter wel de regel; eerst inchecken, dan opladen.

Abonnementen worden op den duur vervangen door een product op de OV-chipkaart. Bestaande Waterbus abonnementhouders worden door ons tijdig en persoonlijk geïnformeerd.

Aan een steeds betere bedrijfszekerheid van de OV-chipkaart wordt nog steeds verder gewerkt. Vaak gaat het dus goed, maar indien een storing zich aandient terwijl u bent ingecheckt, dan kan het uitchecken wellicht niet naar wens verlopen. Soms heeft de steward de mogelijkheid u verder te helpen, maar mocht zelfs dat niet baten dan wordt er een melding gemaakt aan onze klantenservice. Indien u zich vervolgens ook aanmeldt via het contactformulier op onze website, dan zal de ritprijs op zeer korte termijn worden gerectificeerd.

Het gemak van de OV-chipkaart:
Niet meer nadenken over zones of strippen.
Binnenkort één kaart voor al het openbaar vervoer: bus, trein, waterbus, maar ook voor de tram en metro
Reis- en transactieoverzicht online.

Klik hier om uw eigen persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen.

 
Translate »